Rezerwacja: +421 908 519 887

Home » Oświadczenie w sprawie ochrony danych osobowych

Oświadczenie w sprawie ochrony danych osobowych

Deklaracja w sprawie ochrony danych osobowych w sektorze usług przechowalni, zakwaterowania i innych usług związanych z Pension Sidorova, Ltd., REGON: 46947302, siedziba: Družstevná 7580 034 03 Ruzomberok, zarejestrowanej w Rejestrze Handlowym Żyliny nieparzystej. Ltd., nr 58087 / L.

  1. PRZEPISY WPROWADZAJĄCE
    1. Company Pension Sidorowo, Ltd., z siedzibą Družstevná 7580 034 03 Ruzomberok, zarejestrowana w Rejestrze Handlowym Żyliny, dziwne. Ltd., vl.č.58087 / L (zwany dalej „Dostawcą”), ID: 46947302, NIP: 2023661563, VAT: SK2023661563, kontakt e-mail: info@penzionsidorovo.sk, usługodawca:
      • Zakwaterowanie w obiektach noclegowych z działalnością gastronomiczną w tych zakładach i domków letniskowych klasy 3, kempingi klasy 3 i 4
      • i inne powiązane usługi.

      (zwane dalej również „Usługą” lub łącznie „Usługami”) zgodnie z przedmiotami działalności gospodarczej zarejestrowanymi w Rejestrze Handlowym.

    2. Przedmiotem niniejszego oświadczenia jest modyfikacja wzajemnych praw i obowiązków Usługodawcy i Użytkownika. Oświadczenie stanowi integralną część Umowy między Dostawcą a Użytkownikiem.
    3. To stwierdzenie odnosi się wyłącznie do świadczenia tych usług dla użytkowników, które są w nim i razem ze wszystkimi innymi dokumentach umownych i uzgodnień ustnych, zawartej pomiędzy dostawcami i użytkownikami w odniesieniu do świadczenia usług, określające treść stosunku umownego między dostawcami i użytkownikami. Oświadczenie to nie dotyczy dostaw towarów przez Dostawcę jako dostawcy na rzecz osób trzecich.
    4. Wypłacając Nagrodę za zamówioną Usługę, Użytkownik potwierdza, że ​​zapoznał się z treścią tych oświadczeń.
  2. GWARANCJA INFORMACJI UŻYTKOWNIKA, OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
    1. Użytkownik, który jest osobą fizyczną, podpisania umowy lub składania zamówienia potwierdza, że ​​podane dane osobowe do nazwy stopniu, nazwę firmy, adres, adres e-mail, numer telefonu, datę urodzenia, obywatelstwo, wizy, paszport, identyfikator obywatela lub inny dowód osobisty, numer konta, dane do faktury (IČO, identyfikator VAT, identyfikator VAT) są dokładne i prawdziwe. Przetwarzanie wspomnianych danych osobowych odbywa się na podstawie prawnej: przetwarzanie danych osobowych jest konieczne dla realizacji których jest użytkownikiem party, lub do wdrożenia środków przed zawarciem traktatu na wniosek Użytkownika, zgodnie z postanowieniami art. Artykuł 6 ust. 1 (b) Rozporządzenie (UE) nr 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia. Kwietnia 2016 w sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i swobodnego przepływu tych danych oraz uchylające dyrektywę 95/46 / WE ( „PKBR”). Celem przetwarzania gromadzenia danych osobowych, przechowywanie i przetwarzanie dostawców danych osobowych i ich zastosowanie do celów rozliczeniowych, celów składania, rozumieniu obowiązującego prawa (dostarczanie informacji kierowanych do ogółu / władz miejskich, służb imigracyjnych, etc.) i innych działań związanych z zamówioną i świadczenia usługi łącznie z późniejszą komunikację z użytkownikami (skarg, wycofanie, etc.), jak również na potrzeby własnej dostawcy obrotu dla celów oferowanych usług, przekazywanie informacji o produkcie, w tym drogą elektroniczną (e-mail, SMS, telemarketing).
    2. Usługodawca ma prawo do przetwarzania danych osobowych związanych ze świadczeniem usług online w postaci plików cookie, adresy IP, znaczników pikselowych i przeglądarek. Informacje te są wykorzystywane do poprawy jakości usług, takich jak intrenetových odpowiedniej reklamie, wykrywanie położenia (np. Aby dostosować mapy do użycia), w celach statystycznych i tym podobne. Dla celów statystycznych, Dostawca może korzystać z usług osób trzecich, takich jak Google Analytics lub innych liczników, których dane umieszczone są na serwerach osób trzecich nie związanych jednak z użytkownikami bezpośrednio, jeśli nie na dany serwis zauważyć.
    3. Dostawca jest upoważniony do przetwarzania danych osobowych poza zakres określony w pkt 9.1. oraz 9.2 niniejszych OWZ i których przetwarzanie jest niezgodne z podstawą prawną, o której mowa w pkt 9.1. oraz 9.2 niniejszych OWS jedynie na podstawie uprzedniej zgody udzielonej przez Użytkownika dobrowolnie i na określony z góry cel, zakres i czas. Użytkownik ma prawo do wycofania zgody w dowolnym momencie na piśmie. Odwołanie zgody następuje z dniem jej dostarczenia Usługodawcy.
    4. Usługodawca zobowiązuje się nie wykorzystywać i nie udostępniać danych osobowych poza zakresem niezbędnym do realizacji zamówionej Usługi i jej funkcjonowania. Dane osobowe nie są przekazywane stronom trzecim, z wyjątkiem przekazywania danych stronom trzecim, określonym przez obowiązujące przepisy prawne lub produkty i usługi, które wyraźnie stanowią inaczej. W tym przypadku jednak, dostawca zobowiązany w stosunku umownym z osobą trzecią negocjować z ochroną danych osobowych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności ustawy o ochronie danych osobowych, a także w umowie powiadamia użytkownika, że ​​jest ujawnienie danych osobowych osobom trzecim niezbędne do wykonywania w przeciwnym razie nie będzie możliwe świadczenie Usługi. W tym celu Dostawca musi uzyskać zgodę użytkownika.
    5. Wszystkie dane osobowe są chronione na mocy obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy o ochronie danych osobowych.
    6. Dostawca zobowiązuje się do podjęcia kroków w celu zapewnienia najwyższej prywatności użytkowników i zapewnienia wszystkich plików danych użytkownika, bazy danych i poczty przed utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    7. Usługodawca działa w stosunku do Klientów Klienta na stanowisku Mediatora, 28 GDPR. Z tego powodu Umowa między Dostawcą a Użytkownikiem podlega następującym postanowieniom:
      1. Usługodawca nie może zezwolić na przetwarzanie danych osobowych innego pośrednika bez uprzedniej pisemnej zgody Użytkownika. W przypadku pisemnej zgody Usługodawcy użytkownika jest kolejnym pośrednikiem w umowie lub inny akt prawny ma obowiązek nakłada te same obowiązki w zakresie ochrony danych osobowych, zgodnie z postanowieniami niniejszej Umowy, odpowiedzialność wobec Użytkownika niesie dostawcę jeśli inny pośrednik nie wywiąże się ze swoich zobowiązań w zakresie ochrony danych osobowych danych.
      2. Dostawca zobowiązuje się przetwarzać dane osobowe wyłącznie w celu świadczenia Usług.
      3. Dostawca przetwarza dane osobowe przez cały okres obowiązywania i skuteczności Umowy między nim a Użytkownikiem.
      4. Dostawca przetwarza dane osobowe w takim samym zakresie, w jakim przetwarza je Użytkownik.
      5. Osobami dotkniętymi są użytkownicy Użytkownika.
      6. Usługodawca jest upoważniony do przetwarzania danych osobowych wyłącznie w zakresie przetwarzania niezbędnego do przetwarzania, w szczególności: gromadzenia, gromadzenia, przechowywania i usuwania.
      7. Dostawca zobowiązany jest do przetwarzania danych osobowych wyłącznie w zakresie niezbędnym do osiągnięcia celu przetwarzania i wyłącznie zgodnie z warunkami określonymi w niniejszym artykule VOP lub pisemnej kierunku użytkownika, nawet jeśli jest to przekazywanie danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej. W przypadku przekazywania danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej na mocy specjalnej regulacji lub wiążących Republikę Słowacką traktatu międzynarodowego, dostawca jest w takim transferze musi powiadomić użytkownika o tym wymogu przed przetwarzaniem danych osobowych, chyba że szczególne ustawodawstwo lub umowa międzynarodowa jest Republika Słowacka jest związana, nie zabrania takiego przekazywania ze względu na interes publiczny.
      8. Dostawca jest zobowiązany do ochrony danych osobowych przetwarzanych przed uszkodzeniem, zniszczeniem, utratą, zmianą, nieuprawnionym dostępem i ujawnieniem, ujawnieniem lub publikacji, jak również wobec innych nieautoryzowanych metod przetwarzania.
      9. Usługodawca oświadcza, że ​​gwarantuje bezpieczeństwo przetwarzania danych osobowych, które podejmując środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę praw i prywatności danych użytkownika klienta, szczególnie przed przypadkowym lub bezprawnym zniszczeniem, utratą, zmianą lub nieuprawnionym ujawnieniem transmitowane dane osobowe przechowywane dane osobowe lub w inny sposób dane osobowe lub nieautoryzowanego dostępu, biorąc pod uwagę charakter, zakres, kontekst i cel przetwarzania danych osobowych zagrożeń, które mogą zagrozić bezpieczeństwu danych osobowych i ich nasilenie.
      10. Dostawca zobowiązany jest do podania danych osobowych osobom trzecim, aby nie korzystać z danych osobowych dla innych niż uzgodnionego celu, aby nie nadużywać dla własnej korzyści lub korzyści osób trzecich i nie rozporządza danych osobowych z naruszeniem niniejszego artykułu GTC.
      11. Usługodawca i jego pracownicy są zobowiązani do zachowania poufności danych osobowych uzyskanych od klientów Użytkownika. Dane osobowe nie mogą być wykorzystywane do użytku osobistego, nie mogą być ujawniane, udostępniane ani udostępniane. Tę poufność zobowiązuje się zachować nawet po wygaśnięciu i skuteczności Traktatu. Dostawca jest odpowiedzialny za zachowanie poufności swoich pracowników i innych upoważnionych osób, a także ewentualnych zewnętrznych współpracowników.
      12. Usługodawca jest zobowiązany do zapewnienia, że ​​zgromadzone dane osobowe są przetwarzane w formie umożliwiającej identyfikację użytkowników Użytkownika jedynie w czasie niezbędnym do osiągnięcia celu przetwarzania.
      13. Dostawca zobowiązuje się do współpracy i zapewnić użytkownikom współpracy w celu zapewnienia przestrzegania obowiązków użytkownika w odpowiedzi na żądania użytkownika klienta przy wykonywaniu swoich praw na podstawie przepisów rozdziału III PKBR, w tym powiadomienia użytkownika o wszelkich pisemny wniosek o udostępnienie otrzymanych przez Dostawcę w związku z zobowiązaniami o użytkowniku PKBR. aktu nr 18/2018 Z. z. w sprawie ochrony danych osobowych i zmian niektórych ustaw („ustawa o ochronie danych osobowych”) i innych powiązanych przepisów.
      14. Dostawca zobowiązuje się do współpracy i zapewnienia Użytkownikowi współpracy w celu zapewnienia zgodności z postanowieniami art. 32 do 36 RLR, a mianowicie:
        • zapewnić bezpieczeństwo przetwarzania;
        • powiadomić Biuro Ochrony Danych i osoby, których to dotyczy, o ile to konieczne, o każdym przypadku naruszenia ochrony danych osobowych;
        • przeprowadzenie, w razie potrzeby, oceny skutków w zakresie ochrony danych osobowych dotyczących wpływu przetwarzania na ochronę danych osobowych;
        • skonsultować się z Urzędem Ochrony Danych Osobowych przed wykonaniem jakiegokolwiek przetwarzania w przypadku oceny skutków w zakresie ochrony danych osobowych, sugerują, że przetwarzanie doprowadziłoby do grupy wysokiego ryzyka, jeśli użytkownik nie podjęła środki mające na celu ograniczenie tego ryzyka.
      15. Usługodawca zobowiązuje się dostarczyć Użytkownikowi wszelkich informacji niezbędnych do wykazania wypełnienia obowiązków określonych w art. 28 GDPR i zapewnić Użytkownikowi audyt audytu przeprowadzonego przez użytkownika lub audytu Assisted User Assurance.
      16. Dostawca zobowiązany jest niezwłocznie powiadomić użytkownika, jeśli w opinii dostawcy dowolnej kolejności przyznawane użytkownikom łamanie prawa o ochronie danych osobowych, specjalnego ustawodawstwa lub traktatów międzynarodowych, których Republika Słowacka jest związana, odnoszące się do ochrony danych osobowych.
      17. Dostawca zobowiązuje się po zakończeniu ważności i skuteczności Traktatu, określona przez Użytkownika do usunięcia danych osobowych lub zwrócić dane osobowe użytkowników i usuwać istniejące kopie zawierające dane osobowe, chyba że szczególne ustawodawstwo lub międzynarodowym wiążącym Republikę Słowacką traktatu, nie wymaga przechowywania takich danych osobowych ,
    8. Dostawca, zgodnie z przepisem art. 13 GDPR informuje użytkownika, jako osobę zainteresowaną, o następujących informacjach:
      1. Dane identyfikacyjne Usługodawcy: Penzión Sidorovo, sro, Družstevná 7580 034 03 Ružomberok, zarejestrowany w rejestrze działalności Žilina, Sr., nr 58087 / L Dostawcy można się kontaktować pod następującym adresem e-mail: info@penzionsidorovo.sk lub telefonicznie pod numerem +421 908 519 887;
      2. Osoba kontaktowa odpowiedzialna: Liptov sro, 51 067 73 Michajłow, e-mail: info@liptov.sk, tel. +421907734982
      3. Cel i podstawa prawna przetwarzania danych osobowych określono w pkt 9.1. tego artykułu;
      4. Lista danych osobowych podana jest w pkt 9.1. tego artykułu;
      5. W szczególnych przypadkach, gdy świadczenie swoich usług niezbędnych do danych osobowych osobom trzecim lub przekazywania danych osobowych do państwa trzeciego, dostawcę o tym fakcie użytkowników informacji.
      6. Usługodawca przechowuje dane osobowe przez cały czas trwania Usługi.
      7. Użytkownik ma prawo zażądać dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, prawo do sprostowania danych osobowych, prawo do usunięcia danych osobowych oraz prawo do ograniczenia danych osobowych, prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych i prawa do przenoszenia danych osobowych.
      8. Użytkownik nie podejrzewa, że ​​jego dane osobowe są przetwarzane bez zezwolenia, może to zrobić Urzędu Ochrony Danych Osobowych Republiki Słowackiej o wydanie orzeczenia w sprawie ochrony danych osobowych zgodnie z § 100 ustawy o ochronie danych osobowych.
      9. Podaj dane osobowe wymienione w punkcie 9.1. Użytkownicy są zobowiązani do zawarcia Umowy i świadczenia Usługi.
    9. Informacja o prawach osoby zainteresowanej – Użytkownik: Osoba przekazująca dane osobowe (dana osoba – użytkownik) ma, 15-22 i art. 34 GDPR następujące prawa:
      1. Prawo dostępu do danych osobowych na podstawie art. 15 GDPR: Dana osoba ma prawo uzyskać od Dostawcy potwierdzenie przetwarzania danych osobowych, które jej dotyczą. Zainteresowana osoba ma prawo dostępu do tych danych osobowych i informacji wymienionych w pkt 9.7.
      2. Prawo do sprostowania danych osobowych zgodnie z art. 16 GDPR: Osoba zainteresowana ma prawo do niezwłocznego skorygowania przez Usługodawcę niepoprawnie powiązanych danych osobowych. W odniesieniu do celu przetwarzania danych osobowych dana osoba jest uprawniona do uzupełniania niekompletnych danych osobowych.
      3. Prawo do usunięcia danych osobowych zgodnie z art. 17 GDPR: Osoba zainteresowana ma prawo do bezzwłocznego wyjaśnienia Usługodawcy danych osobowych dotyczących tej osoby, jeśli dana osoba skorzystała z prawa do odstąpienia, jeżeli:
        • dane osobowe nie są już potrzebne do celu, w którym zostały nabyte lub przetworzone w inny sposób,
        • dana osoba odwołuje zgodę, w ramach której przetwarzane są dane osobowe, i nie ma innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych,
        • osoba sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych i przewyższają wszelkie uzasadnione podstawy do przetwarzania danych osobowych lub obiektów podlegających dane do przetwarzania danych osobowych dla celów marketingu bezpośredniego.
        • dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem,
        • jest powodem skreślenia obowiązku wynikającego z GDPR, ustawy o ochronie danych osobowych, specjalnego rozporządzenia lub międzynarodowego traktatu wiążącego dla Republiki Słowackiej,
        • Dane osobowe zostały uzyskane w związku z ofertą usług społeczeństwa informacyjnego.
      4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 18 GDPR: Osoba zainteresowana ma prawo ograniczyć przetwarzanie danych osobowych przez Usługodawcę, jeżeli:
        • dana osoba sprzeciwia się dokładności danych osobowych w okresie umożliwiającym Dostawcy weryfikację poprawności danych osobowych,
        • przetwarzanie danych osobowych jest niezgodne z prawem, a dana osoba sprzeciwia się usunięciu danych osobowych i domaga się ograniczenia ich używania,
        • Dostawca nie wymaga już danych osobowych w celu przetwarzania danych osobowych, ale wymaga od osoby, której dotyczy wniosek, roszczenia prawnego,
        • dana osoba sprzeciwia się przetwarzaniu danych osobowych, aż do sprawdzenia, czy uzasadnione powody ze strony dostawcy mają pierwszeństwo przed uzasadnionymi przyczynami osoby zainteresowanej.
      5. Osoba zainteresowana, której przetwarzanie danych osobowych jest ograniczone, jest zobowiązana poinformować o tym Dostawcę przed upływem terminu ograniczenia przetwarzania danych osobowych.
      6. Na podstawie art. 19 PKBR dostawcą jeżeli wymagane jest dana osoba, powiadamia osobę zainteresowaną beneficjentów, którzy Dostawcy ogłosił sprostowania, usunięcia danych osobowych lub ograniczenie przetwarzania danych osobowych.
      7. Prawo do przenoszenia danych osobowych, PKBR 20: Podmiot danych ma prawo do uzyskania danych osobowych odnoszących się do niego, aby pomóc dostawcom w sposób uporządkowany i powszechnie stosowanym formacie do odczytu maszynowego i ma prawo do przekazania takich danych osobowych do innego operatora.
      8. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 21 PKBR: Podmiot danych ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych z przyczyn odnoszących się do jego konkretnej sytuacji przeprowadzonej na podstawie prawnej, ponieważ przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne dla zadania wykonywanego w interesie publicznym lub ponieważ jest przetwarzanie niezbędne do celów uzasadnionych interesy Dostawcy lub strony trzeciej, w tym profilowanie w oparciu o te postanowienia. Usługodawca musi dalej przetwarzać dane osobowe, jeśli okazuje się niezbędna dla uzasadnionych interesów z przetwarzaniem danych osobowych, które przeważają na prawa lub interesy danej osoby lub powody stosowania roszczenia prawnego. Podmiot danych ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych odnoszących się do niego dla celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowanie zakres
      9. Na podstawie art. 22 PKBR osoba ma prawo nie być poddane decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych osobowych, w tym profilowania i który wywołuje skutki prawne, które jej dotyczą podobnie znaczący wpływ.
      10. Na podstawie art. 34 PKBR osoba ma prawo do dostawcy bez zbędnej zwłoki naruszeniem prywatności, jeżeli takie naruszenie danych osobowych może prowadzić do wysokiego ryzyka dla praw jednostki.
    10. Przekazywanie informacji zainteresowanej osobie
      1. Usługodawca jest obowiązany przekazać osobie zainteresowanej informacje zgodnie z art. 13 GDPR i zawiadomień w ramach art. 15-22 i art. 34 RODO dotyczące przetwarzania jego danych osobowych. Informacje należy przekazywać w formie papierowej lub elektronicznej, zazwyczaj w tym samym formacie, co aplikacja. Na wniosek osoby zainteresowanej usługodawca może również dostarczyć informacje ustnie, jeżeli dana osoba udowodni swoją tożsamość w inny sposób. Usługodawca wykonuje prawa wynikające z art. 15 do 22 PKBR jest zobowiązany do zapewnienia zainteresowanej osobie współpracy.
      2. Usługodawca jest obowiązany przekazać osobie zainteresowanej informacje, o których mowa w pkt 1, w ciągu jednego miesiąca od otrzymania wniosku. Usługodawca może, w uzasadnionych przypadkach, ze względu na złożoność i liczbę wniosków, przedłużyć ten okres o kolejne dwa miesiące, nawet wielokrotnie. Dostawca jest zobowiązany poinformować osobę poszkodowaną o takim przedłużeniu w terminie jednego miesiąca od otrzymania wniosku wraz z uzasadnieniem przedłużenia terminu.
      3. Dostawca jest bezpłatny zgodnie z punktem 1.
      4. Jeśli żądanie tej osoby jest oczywiście nieuzasadnione lub niewłaściwe w szczególności jego powtarzalność, dostawca może wymagać uzasadnioną opłatę z uwzględnieniem kosztów administracyjnych za dostarczanie informacji lub uzasadnioną opłatę uwzględnia koszty administracyjne uprzedzenia i rozsądna opłata uwzględnia koszty administracyjne przeprowadzenie wymaganych czynności, lub odmówić udzielenia na życzenie.
    11. Ograniczenia praw osoby zainteresowanej Ograniczenia praw osoby zainteresowanej zgodnie z, 23 GDPR i § 30 ustawy o ochronie danych osobowych Usługodawca informuje daną osobę, jeżeli cel ograniczenia nie jest zagrożony.
    12. Wszystkie działania wynikające z GDPR mogą być dokonywane przez Użytkownika za pośrednictwem dostępnych narzędzi online danej usługi lub za pośrednictwem ważnego adresu e-mail kontaktowego podanego na stronie internetowej Dostawcy.
  3. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. Umowa i niniejsza deklaracja są sporządzane i zawierane w języku słowackim. W przypadku, gdy są one również podpisane w języku obcym, decydująca jest wersja słowacka.
    2. Osoba fizyczna, która zawiera umowę w imieniu osoby prawnej jako użytkownik, osobiście odpowiedzialny za wszelkie konsekwencje prawne oraz szkody spowodowane, jeśli nie dla Użytkownika – osoby prawnej upoważnionej do działania lub kodeks handlowy Republiki Słowackiej stanowi inaczej.
    3. Niniejsze Oświadczenie o ochronie prywatności weszło w życie i zaczęło obowiązywać w dniu 25.05.2018.

Pin It on Pinterest

Share This